Samlarobjekt och presenter

Att ge ett samlarobjekt i present till en samlare kan vara otroligt uppskattat. Det kan vara ”pusselbiten” som saknats i en annars komplett samling. Men presenten kan lika gärna upplevas totalt värdelös. Det beror helt på samlarens intresse.

För att hitta rätt samlarobjekt kan man tänka på följande:

goflbollarFör det första ska man försöka sätta sig in i vad personen egentligen samlar på. Vid första anblicken kan det kanske se ut som att det golfbollar eftersom det kryllar av dem i hemmet. Men vid närmare granskning visar det sig att det är golfbollar från en speciell tävling som enbart genomförs vart fjärde år. Att då köpa ett par dyra bollar från någon fin golfbana ute i Europa ger inte önskad effekt. Detta oavsett hur dyra eller exklusiva de är.

För det andra kan man försöka undersöka vilka samlarobjekt som saknas i samlingen. Det kan innebära att den mycket uppskattade presenten inte alls behöver kosta speciellt mycket. I dessa fall är det snarare tiden man får lägga ner i att hitta objektet som kostar. Priset brukar inte alltid vara så högt.

För det tredje kan man ta det säkra före det osäkra och hoppa över samlarobjektet för att istället bjuda på en upplevelse inom det området. Samlar personen på tyska porslinsfigurer av ett speciellt märke kan en resa till en glas- och porslinsmässa var otroligt uppskattad. Att ge en upplevelse med en vän eller släkting genom till exempel ett mässbesök är därför alltid ett säkert kort. Om inte annat får man en trevlig dag tillsammans.