En doftande present

Visst kan det vara svårt att hitta bra presenter att ge bort? De ska gärna både vara uppskattade och minnesvärda, vilket kan vara knepigare att få till än vad det låter som. Idag har vi så stora möjligheter att själva köpa det vi vill ha eller behöver, vilket gör det där med presentletande ganska svårt ibland. Självklart kan man gå in i närmsta butik och köpa ett presentkort, men erkänn att det känns lite tråkigt att ge bort?

Ett bra tips är att köpa doftande presenter – doftminnet är starkt och har förmågan att skapa en härlig känsla i kroppen, så genom att ge bort något unikt med en fin doft skapar du förutsättningar för personen att förknippa doften med dig. Det finns ganska många bra doftande presenter, till exempel doftljus. De sprider en hemtrevlig stämning och kommer i många olika utföranden med olika sorters dofter, och dessutom utgör de en fin inredningsdetalj i hemmet. Det är speciellt bra att ge bort i juletider, vilket definitivt är de levande ljusens tid.

Även te är en fin doftande present som alltid är uppskattad. Sällan tar man sig tid att själv köpa något unikt och annorlunda te, och vill du ge något riktigt exklusivt kan du med fördel göra ditt eget te och ge bort i present – mer personligt kan det inte bli. Badsalt är också en bra present, som ger en enormt härlig doft i badrummet. Men kom ihåg att också dubbelchecka att personen i fråga har ett badkar så att badsaltet kan komma till nytta. Om inte kan du istället köpa en fin duschkräm eller lotion.

Vill du vara mer exklusiv än så kan du alltid satsa på en parfym, men det förutsätter att du känner personen ganska bra så att du vet vad han eller hon föredrar i doftväg.